Élőlánc Magyarországért az IMF és a Kormány hiteléről

PPJ         2010.07.22.

http://elolanc.hu/images/stories/noo-imf.jpg

Az Élőlánc Magyarországért egyetért a Professzorok Batthyány Köre által kiadott nyilatkozattal, amely támogatja és kitartásra bíztatja a kormányt az IMF-fel és az EU-val megkezdett tárgyalásokon.

Nem hátrálhatunk meg, nem adhatjuk fel azt a politikát, amely az országot kivezeti mostani kiszolgáltatott helyzetéből. Ahogy ezt Sólyom László, Magyarország köztársasági elnöke mondta 2009. március 15-én a Nyerges-tetőn: "Vannak helyzetek, amikor nem lehet tovább visszavonulni".

Élőlánc Magyarországért

Egy kapcsolódó hír:

Csaba László: Az IMF-delegáció vezetője túllépte hatáskörét Az IMF/EU delegáció váratlan szombati távozásának egyelőre inkább lélektani jelentősége van, mert a nemzetközi pénzügyi piacokon bizonytalanság uralkodik. A magyar kormány más tárgyalási alapokról indul, mint mikor 2008-ban a hitelt felvettük, most nincsenek az országnak finanszírozási gondjai. Minthogy Budapest megígérte az idei hiánycél tartását, az szuverén jog, hogy ezt miként érjük el. A nemzetközi hitelezők delegációja így túllépte hatáskörét, amikor nyomást akart gyakorolni a kormány konkrét intézkedései miatt - mondta el Csaba László közgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este. Teljes cikk olvasása

         9 hozzászólás

Címkék: politika fidesz imf élőlánc magyarországért professzorok batthyány köre hiteltárgyalások

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr152168707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaGyu 2010.07.22. 20:27:21

Mit kell ez miatt állandóan nyavalyogni? Már csak eltudja a kormány dönteni, hogy kell hitel az IMF-től vagy nem kell!
Ha egyszer nincs feltétlenül szükség rá, akkor nem vesz fel hitelt és kész. ENNYI.
EU: No azért nem kell ám az ideküldött EU képviselőivel sem bokát összeverve vigyázva állni. Mit kell ezzel is állandóan előhozakodni? Semmi értelme. Majd vissza jönnek, ha akarnak és nem kell nekünk mindenkivel egyetérteni. Majd a tárgyalássorozatok tisztáznak félreértéseket és egyetértve mennek haza. Na nehogy kiszolgáltassuk már magunkat csak azért mert Ők az IMF és EU emberei. Na és? Mi meg Magyarország vagyunk és kész. Azért mert szegény ország vagyunk, azért még lehet önállóságunk és van amiből nem kérünk.
Otthon sem eszünk meg mindent, csak azért mert éhesek vagyunk. Nem kell ide élőlánc! Ezért legalább is nem!

Akkor legyen ilyen nagy az "ÉLŐLÁNC MAGYARORSZÁGÉRT" ha majd a FIDESZ Orbán Viktor-a neki lát az új alkotmány bevezetéséhez. Akkor. Akkor kell élőlánc de jó nagy és vastag.

Kíváncsi leszek lesz-e alkotmányozási
ÉLŐLÁNC MAGYARORSZÁGÉRT!

nem1rem1 2010.07.23. 12:21:11

@SzaGyu: A polgárháború után Csapájev elvtárs új pártmegbízatást kap: Sebészorvosként kell helytállnia.

Nos, az első műtéthez bemosakodva áll, asszisztenciája körében, a bealtatott páciens mellett. Egy darabig gyűjti az erejét, majd oldalra kinyújtott kézzel megszólal:

- Alkoholt! (Kap, megissza.)
- Tampont! (Kap, leitatja a gyöngyöző homlokát.)
- Alkoholt! (Megint megissza.)
- Tampont! (Homloktörlés).
- Huh... Szikét (Bal kézbe.)
- Szikét! (Jobb kézbe.)
- Elvtársak... Hurrááááááá!!!
---
(Ez persze egy Csapájev eltársról szóló vicc, seemi köze Orbán Viktor és kormánya szakértelméhez, realitás-érzékéhez, ez uyge világos? Nem Orbán Viktorról és a huszárkodása támogatóiról szól, hanem egy képzeletbeli hősről, az ántivilágból, ez tehát egyértelmú, ugye?)

nem1rem1 2010.07.23. 12:21:18

Csaba László, a világ legfüggetlenebb és legőszintébb közgazdásza tegnap reggel kifejtette a TV2 Mokkájában, hogy azért nem találtak a Fiúk csontvázakat, mert közben kiderült, hogy a 3,8%-os hiány kőbe van vésve. Ha nem lenne kőbe vésve a hiány mértéke, akkor találtak volna csontvázakat, ezért nem találtak.

Most mit mondjak?... Eddig azt hittem Csaba László, hangsúlyozásbéli anomáliák ellenére azért mégiscsak közgazdász, elemző. Meg azt is gondoltam, hogy a Fidesz környékén csak egy táltos van, aki képes ráolvasással csontvázakat elővarázsolni és eltűntetni...

Én ezek után nem hivatkoznék Csaba László szakértelmére, ha nem akarok komolytalanná válni - legalább emiatt.

SzaGyu 2010.07.24. 12:40:40

@nem1rem1: Kommented eléggé elvont.
Egyszerűbben is leírhattad volna. Már nem kell virágnyelven beszélned.
Ezek szerint csak te vagy a szakértő.
Lehet, mert én nem vagyok az, és még sokan, de véleményem az lehet, és én azt írtam le veled ellentétben.

Te nem a véleményedet írtad meg, hanem a szakértelmedet villogtatod. Szakértelmedre jellemző lehet az alábbi:
A néhai A. J. Miniszterelnök levágatta a teheneket és fizetett érte kemény 10000 Ft/tehén. Nem maradt más, csak ökör, és ezek az ökrök politizálnak, országot irányítanak, a tejet meg a Szlovákoktól vesszük meg.

Avatar 2010.07.25. 11:25:29

Én a Professzorok Batthyány Körének egy régebbi intelmét emlegetném fel:

"Annak a politikusnak higgyünk, aki elveiben valamennyire következetes! Hasonlítsuk össze, ugyanazt mondja-e ellenzékben, mint kormányon!"
www.bla.hu/professzorok/index.php?oldal=200303270938.htm

Tapasztalataim szerint Orbán Viktor nem ilyen.
Ezen kívül a legújabb ötletei között több is EU alapelvekkel összeférhetetlen, ezért izmozott velünk az IMF-EU-Világbank delegáció. Az EU szemszögéből nézve ez olyan, mintha egy önkormányzat hozna az országos törvényekkel szembemenő szabályokat. Ja, igen, ilyenre is volt pár példa az utóbbi években...

nem1rem1 2010.07.25. 11:25:37

@SzaGyu: Alig várom már a stílus-helyreigazítási törvényjavaslatokat is. Tilccsuk be a "virágnyelvet"! És minden írást, ami nem elég didaktikus, nyilváníccsuk virágnyelvvé!

 
 
süti beállítások módosítása