Az olaj elérte Louisiana partjait 2 - CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

PPJ         2010.06.09.

A The Big Picture május 24-i fotósorozata után itt a frissítés, a június 3-i valóság.

Isten nincs, így irgalom se. Magunk csináltuk ezt a magunk életalapjával: a Földdel és az óceánnal. Tanulunk az esetből és leépítjük az olajalapú gazdaságot, vagy folytatjuk tovább és a biológiai sokféleség elpusztításával a saját életünk alapját semmisítjük meg. Lassan, de biztosan felakasztjuk magunkat. Ehhez igazán gratulálok. No comment.

         16 hozzászólás

Címkék: bp természet olaj környezet mexikói öböl olajkatasztrófa

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr722070098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

why-att (törölt) 2010.06.10. 10:15:12

Ideje lenne észbe kapni az biztos. Valóban magunk csináltuk ezt, ami pedig az Istent illeti, lehet, hogy ez egy újabb lecke.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.06.10. 10:43:56

@csodabogar: ha Istennek hívod azokat a természeti hatalmas, emberfeletti ökológiai törvényszerűségeket, amik például meghatározzák, hogy az egyes trofikus szintek milyen módon épülnek egymásra (magyarán, hogy egy olajkiömlés mennyire pusztítja a táplálékláncokat), akkor tényleg egy lecke!

de szerintem nem kell túlmisztifikálni, ez magunknak egy lecke magunktól, nem Istentől.

why-att (törölt) 2010.06.10. 13:43:31

@Pacsker: Hát ha még megtudnám nevezni az Isten! De nem lehet.
Na de nem hitvitázás miatt vagyok itt, a lényeg az, hogy valóban a mi számlánkra írható ami történt és jó, hogy van ilyen blog, ami felhívja erre a figyelmet.
És felvetődik újra meg újra a kérdés, hogy mit tehet az egyszeri ember. Talán csak egyénenként egy kis odafigyelés kellene a környezetre, amit már annyiszor elmondtak, de mintha a fülükön ülnének az emberek.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.06.10. 15:06:26

@csodabogar: az ember csak helyben képes cselekedni.

Mintha elfelejtettünk volna helyben élni. Hogy a magyar nyelv morális tartalmára is utaljak: helyesen élni. Valóban óriási katasztrófa például a Mexikói-öbölben most történő események, de a globális klímaváltozás a sok kis helyi katasztrófából épül fel. Ideje tehát a saját környezetünkkel foglalkoznunk, mert ez az a „terep”, ahol szót értünk egymással, ahol értjük a politikát, ahol tenni tudunk, és ahol tennünk kell. A mátraiaknak a Mátra problémáira kell reflektálniuk, a Mexikói-öböl mellett élőknek a Mexikói-öböl körüli kérdésekről kell beszélniük. Mindezzel persze nem mondtam, hogy a globális folyamatokat figyelmen kívül kell hagyni, éppen, hogy a megoldása helyben van: mindenkinek a saját helyében.

Gloucester 2010.06.11. 22:59:22

Most találtam, idekopizom:

Az olajmező még tartalmaz 15 millió hordó, azaz kb. 2.400.000 köbméter olajat, akár mind kijöhet. A kártérítés összege nem haladhatja meg a 75 millió dollárt, ami nyilvánvalóan nem fedezi a károkat. Egyébként 2 másik szivárgás is van, amit eddig eltitkoltak. Az egyik a magyar sajtóban így szól:
"A CNBC egy légifelvételre hivatkozva adta hírül, hogy egy második, szivárgó olajkutat észleltek a Mexikói-öbölben. Az amerikai belügyminisztérium megerősítette a hírt, és mint kiderült, a Taylor Energy kútjából naponta körülbelül egyharmad hordónyi olaj ömlik a tengerbe.
A szivárgás tehát igen gyenge, csakhogy az energetikai cég a TIME szerint közölte: az Ocean Saratoga nevű egységből 2004 óta folyamatosan ömlik az olaj, a vállalat azóta sikertelenül próbálja megakadályozni a szivárgást. Ez a tengeri olajkutat még az Iván hurrikán nyomán keletkezett földcsuszamlás semmisítette meg hat évvel ezelőtt."
(Világgazdaság, 2010. 06. 09.)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.06.11. 23:11:03

@Gloucester: semmi gond gyerekek. megódjuk! :D
na erről sem tudtam. köszi az infót. most már lassan biztos vagyok benne, hogy nincs visszaút. Life after People lesz de nagyon csúnyán ebből!

Gloucester 2010.06.11. 23:45:25

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy közel történt a katasztrófa az USA partjaihoz, így közvetlenül a bőrükön érezhetik. Bár én teljes bojkottot hirdetnék a BP olaj ellen, vagy akár mindenféle olaj ellen. Talán Obama politikája is elfordul az olajtól... talán.

"A BP-vel szembeni erőszakról több körzetből érkeztek tudósítások. New Yorkban is számos BP-kutat megrongáltak; több helyen a cégfeliratot tették tönkre vagy szemetet szórtak a benzinkutak területére."
hvg.hu/vilag/20100610_olajkatasztrofa_bp_indulatok

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.06.12. 07:44:55

@Gloucester: jaja, csakis akkor fog valami is változni ha a politikusok a saját bőrükön éreznék az olaj.
nincs egy fúrótorony a fehér ház közelében? :D

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.06.13. 19:46:36

@Gloucester: nem, de lesz és megphotoshoppolom olajos verzióra is :D
THNX!

Gloucester 2010.06.18. 23:39:43

Ha a sérült kút Budapesten lenne, akkor ekkora lenne az olajfolt + élő adás:
www.ifitwasmyhome.com/

Tengeráramlások sematikus térképe:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7c/Ocean_currents_1911.jpg

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.06.19. 23:42:20

@Gloucester: már a tengerfenékből is jön...

erre mondják, hogy "ha egy üzlet egyszer beindul" :D....

és tudod mit? én most George Carlin vagyok: várom, hogy rosszabb és még rosszabb legyen!
Ahogy a Dr. House karakter mondta: "a majdnem halál nem változtat semmin, a halál változtat meg mindent".

Gloucester 2010.06.20. 17:38:36

Oroszoknál így zajlott le egy atombombás gázelzárás. De az nem tengerfenék alatti robbantás volt. A veszélyek elmagyarázásán túl azt is bemutatja, hogy miért jöhet fel máshol is az anyag, nemcsak a lefúrt csőből:
www.youtube.com/watch?v=CpPNQoTlacU

 
 
süti beállítások módosítása