Páty 9 - A Zöld Ombudsman az Alkotmánybírósághoz fordult!

PPJ         2010.05.20.

Ahohhan az anyagot átvettem: Bodoky blogja

Márciusi állásfoglalása nyomán beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa, amelyben indítványozta Páty Község Önkormányzatának egy 2006-os rendelettel elfogadott szabályozási terve, a hatályos településszerkezeti tervet módosító, 2010 február 22-i határozata, és a még hatályba nem lépett, a hatályos szabályozási terv módosításáról szóló február 22.-i önkormányzati rendelet alkotmányellenességének vizsgálatát. Emlékezetes, hogy a pátyi képviselőtestület név szerinti szavazással utasította el a golflakópark-projektet elmarasztaló ombudsmani állásfoglalást, az ügyben Tollner József önkormányzati képviselő feljelentése és feljelentéskiegészítése nyomán már a rendőrség is nyomoz, különösen nagy értékű csalás gyanújával.

Eközben az El Pais megint a tekintélyes valenciai Cotino család (a politikus Juan nagybácsi és a vállalkozó Vicente unokaöccs /képünkön/, az urakat vadásztató és a spanyol modellt importáló  Kovács Bence János cimborája és mentora) és családi vállalkozásuk, a Sedesa viselt ügyeiről cikkezik, megemlítve a Balatonringet is. A cikkből az körvonalazódik hogy nem csak az ingatlanbizniszben, de az autó-motorsportban is van olyan „spanyol modell”, amely közpénzeket varázsol magánzsebekbe, a módszer a Forma1-ben és a MotoGP-ben is működik. Spanyolországban néven nevezik a dolgokat, és törvénytelen pártfinanszírozás miatt nyomoznak a társulat után. Én csak azt nem értem, miért van szükség spanyolokra ehhez az okossághoz itt minálunk, egy olyan országban, ahol a Hungaroringre évtizedek óta többet költ az állam, mint az összes olimpiai sportágra?

A magyar kapcsolat...

Kovács Bence Jánosnak jó kapcsolatai voltak az MSZP-vel. Április 25.-én a konzervatív FIDESZ nyerte meg a választásokat. Cotino szövetségese most a hatalom új birtokosaival való kapcsolatok megerősítésén dolgozik, írja a levante-emv.com

www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/05/17/conexion-hungara-sedesa/706092.html

         2 hozzászólás

Címkék: maffia környezet beépítés páty golffalu

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr512018759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.05.21. 11:26:16

A pátyi képviselőtestületnek a golflakópark-projekttel kapcsolatos álláspontja eszembe juttatta Dürrenmatt drámáját, melynek címe: Az öreg hölgy látogatása.

Clara Zachanassian mérhetetlenül meggazdagodva visszatér lerobbant, elszegényedett szülővárosába.

A polgároknak felajánlja, hogy kirántja őket a szegénységből, ha megölik régi, meggyűlölt szeretőjét.

A polgárok egy darabig vívódnak lelkiismeretükkel, de végül elfogadják az öreg hölgy ajánlatát és megölik a régi szeretőt.

 
 
süti beállítások módosítása