Kozmikus merengő

PPJ         2010.01.16.

Két videót szeretnék mutatni és, mint a blogon szerepelt korábbi kép és videó, ez is a világegyetemmel foglalkozik.

Az első videót egyszerre találom viccesnek és elgondolkodtatónak, giccsesnek pedig csak azért nem mondanám mert két olyan ember szerepel benne, akik gondolatait ilyen formában tálalni sem számít nekem giccsnek. (Carl Sagant amúgy is szeretjük mink.)

 

Az alábbi videó pedig (innen származik) bemutatni hivatott az eddig ismert univerzumot. Elgondolkodtató. Egyrészt elgondolkodtató, hogy mit tudunk az eddig ismert univerzumról! És engem arra késztet, hogy ilyesmit mondjak: Hogy lehet annyira öntelt és beképzelt az emberiség, hogy azt higgye, ezt az egészet egy Teremtő miatta hozta létre?! Arrogáns és fennhéjázó kis bolhák egy bolygó felszínén meg vannak győződve arról, hogy az egész univerzum épp miattuk lett megteremtve: ad absurdum! Kérem szépen, amiről beszélek és ami az alábbi videó, az a teológusok rémálma!

De fordítsuk visszájára a dolgot. Engedek a logikai végkövetkeztetés kedvéért. Feltételezzük, hogy Isten teremtette a Földet és miértünk. De ezzel csak még jobban csattan rajtunk a konklúzió: hogy miért nem vigyázunk - a fenti videóból következetesen leszűrhetően - erre a világegyetem egyetlen ismert élőhelyére, a Földre!?

         szólj hozzá

Címkék: vélemény tudomány vallás univerzum

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr581676714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása