Az év környezetvédelm fotóin végre tényleg az van, ami a valóság

PPJ         2009.11.08.

"Kihirdették a Prix Prictet fotóverseny idei győzteseit. Kofi Annan tetszését leginkább egy Jangcéről készült sorozat nyerte el." - forrás: Index

Emlék a címe Sammy Baloji sorozatának, ami azt mutatja be, hogy az egykor belga gyarmat Kongó ipari létesítményei hogyan pusztultak le az elmúlt évtizedekben.

Fotó: PRIXPICTET.COM - Sammy Baloji

A 23 kép itt tekinthető meg, művészien sokkoló.

 

         szólj hozzá

Címkék: ajánló válság fotók környezet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Zöld remény az Indexen

PPJ         2009.11.08.

Akinek nincs reklámszűrője az láthat némi nem tetsző változást a blogon, ezek pedig a reklámok. Annak reményében teszem ezt, hogy remélhetőleg az Inxed most már nem csak elolvassa a bejegyzéseimet és saját híreibe beolvasztva közli azokat, hanem ki is tesz blogketrecbe.

Példák:

Szóval remélem vannak olyan fontos híreim és kellően kifejtett, értelmes bejegyzéseim (utóbbiak a ritkábbak), hogy néha kiérdemeljek egy kis nyilvános szereplést az Index címlapon.

Akit nagyon zavar a reklám és firefoxot használ, annak tudom ajánlani az Adblock Plus segédprogramot és hozzá a HuFilter, magyarországi weboldalakra optimalizált szűrőt, így iwiw, freemail és minden más magyar weboldal is reklámmentes lesz!

Ha a remélt tervem mégsem válik be, akkor visszaállok hirdetésmentes blogra természetesen. Remélem az Index és a blog.hu szerkesztői is a világtendenciákat követik, már abban az értelemben, hogy zöldülés van még amerikában is, nem pedig abban az értelemben, hogy a blog.hu által reklámozott és nyomatott blogok undorító, trágár, szexista és alja témákról fecsegnek...

Íme az Andre Kofic nevű hozzászóló által küldött kép. Valóban "szép" kilátás. "Öröm" így munkába járni...

         1 hozzászólás

Címkék: reklám

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Dunakeszi-tőzegtavak 4 - AZ AUCHAN TITOK - Terjed a hír!

PPJ         2009.11.08.

  • eltavolitatta.jpgTőzegláp: a napokban derült ki, hogy miért fontos és aktuális (gondoljunk a dunakeszi tőzegláp esetére), hogy a tőzeglápos területeket megőrizzük!

"A tudósok többsége egyetért abban, hogy a tőzeglápok megőrzése kulcsfontosságú a globális felmelegedés visszatartásában, a világ legjelentősebb 11, tőzeglápokkal foglalkozó kutatója most azt állítja, a tőzeglápok jelentősége még annál is nagyobb. Ugyanis hatalmas mennyiségű üvegházgáz kerül a légkörbe, amikor megsemmisítik ezeket a mocsarakat, azért hogy mezőgazdasági területekké tegyék őket. De még több, amikor felégetik és toxikus gázok jutnak a levegőbe." 

  • A National Georgaphic-on is megjelen egy cikk a dunakeszi láp kálváriájáról "A láthatatlan láp" címmel
  • Az Auchan csodái: "Nem minden országban vannak ilyen csodák. Csehországból például még az 1990-es évek közepén kiebrudalták az Auchant korrupciós ügyletei miatt." - mondta Lukács András.A szerző a Levegő Munkacsoport elnöke

  • Tényleg lehetnek csodák az Auchan körül: "Lukács András egy tavalyi cikkében több olyan esetet sorol fel, amelyekben az új Auchan áruházak építésekörül konfliktus alakult ki a helybéli lakók és a cég között, és ezekben azesetekben az önkormányzatok valamiért mindig a beruházó mellé álltak. Az Auchan beperelte a környezetvédőt a jó hírnév megsértése miatt. Nem sértette az Auchan Magyarország Kft. jó hírnevét Lukács András, ezért nem kell a jogsértés tényét elismerő nyilatkozatot tennie, illetve 1 millió forintos nem vagyoni kártérítést fizetnie - erről döntött a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen, megváltoztatva az elsőfokú bíróság határozatát. A Fővárosi Ítélőtábla mai jogerős ítéletében úgy foglalt állást, hogy Lukács nem tényt állított, hanem tényekkel alátámasztott véleményt fogalmazott meg cikkével."

         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ken Robinson szerint az iskola kiöli a kreativitást és új összemberi ökoetikára van szükség!

PPJ         2009.11.07.

Ahogy egy egészséges ökoszisztéma is diverz, úgy egy egészséges társadalomnak is annak kéne lennie! Hihetetlenül humoros forma: ő már felszabadult!

Magyar felirattal a TEDtalks-ról

         2 hozzászólás

Címkék: ajánló videó tudomány gyerekek iskola környezet ökológia fenntarthatóság jövő nemzedékek

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Isten embert teremtett, az meg a műanyagot - 2

PPJ         2009.11.05.

Már az Index és a Greenfo is hírt közölt a műanyagszennyezés madarakra gyakorolt hatásáról.

http://www.chrisjordan.com/images/current2/1255628225.jpg

 

"Az egyik albatrosz még egy egész testápolós tubust is lenyelt, majd kiöklendezte fiókájának." - MTI

Már látom szemeim előtt a következő Coca Cola reklámot! A gondos anyuka kezei tele vannak a bevásárlás miatt, de elfelejtett innivalót venni a kis Jennifernek, ezért az üdítősautomatánál letérdelve, egész száját nagyra tátva nyom egy DEEPTHROAT-ot, és a Diet Coke-ot a gyermekének az iskolába indulás előtt illedelmesen visszaöklendezi, megtörölgeti, majd átnyújtja.

Az ember által termelt műanyag használat utáni sorsáról kiderült, hogy több ezer kilométerrel arrébb sodródva, az óceánokban, az áramlatok által órási, több méter vastag szemétszigetté összegyűlve, a madarak tápláléknak nézik a színes apró műanyagdarabokat, amik viszont emészthetetlenül a madarak szervezetében maradva, és végül egyre nagyobb mennyiségben a gyomorban összegyűlve szépen lassan pusztulásra ítélik az állatokat. Íme a karma, vagyis az ok és az okozat törvénye. Az ember beláthatná már tevékenységei következményeit, így saját maga már rég változtathatna sorsán. Tudományos tény, hogy minél kevesebb összetevőből áll egy rendszer, annál instabilabb. Tehát minél diverzebb egy rendszer, annál életképesebb. Sok ember ezt nem érti. Nem csak azért baj, hogy egy- (és több-)féle élőlény végérvényesen (mert ugye senki nem gondolja, hogy pár nap alatt kifejlődik egy új) elpusztul, mert már ne láthatja élőben, csak fotón, hanem azért, mert a saját emberi élete lesz minden egyes kipusztult fajjal bizonytalanabb. Ahhoz, hogy mi emberek a "nagy és bölcs, eddig kifejlesztett világunkat" megtarthassuk, ehhez az élővilágnak kell előbb változatlan formában fennmaradnia. Különben hiába minden igyekezetünk: nemhogy kulturális értékeinket, de még saját lényünket sem fogjuk tudni fenntartani az élővilág nélkül. Az, hogy most még ez látszólag megy, nem jelenti, hogy holnap ne indulna be egy negatív összeomlási spirál az ökoszisztémában.

         6 hozzászólás

Címkék: vélemény ajánló világ természet fotók

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása