Botrány! Korrupt az Országos Zöldhatóság! Betemetnek egy élő lápot! Bojkottáljuk az Auchant!

PPJ         2009.11.01.

Végveszélyben a Dunakeszi tőzegtavak!!!

Hír a Népszabadság Onlineról

A tőzeglápk magyarországon a természetvédelmi törvények szerint EX LEGE védettek, azaz: "A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény (Tvt.) 23. § (2) bekezdése alapján: 'E törvény erejénél fogva védelem alatt áll valamennyi forrás, láp, barlang, víznyelő, szikes tó, kunhalom és földvár. Az e bekezdés alapján védett természeti területek országos jelentőségűnek minősülnek.' " forrás: termeszetvedelem.hu

Hogy lehet láthatatlan és száraz egy láp ha a Dunakeszi tőzegtavak az észak-pesti vizes élőhelyek tanösvény egyik legszebb állomása? 

Valószínűleg lefizették azt a "szakembert" aki száraznak nevezett egy a valóságban élő és meglévő vizes területet, pontosabban egy lápot. A "szakember" a KöTeViFe (Országos Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Hatósági Főosztálya) megbízottja volt!

"2009. június 22.

Az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 14/223-13/2009 sz. határozatában a 0109/90-99 hrsz. területekre vonatkozólag az igazságügyi szakértő szakvéleménye alapján a lápot nem létezőnek ítéli. A döntés ellen fellebbezni nem lehet, ezért a civil szervezetek bírósági keresetet nyújtanak be." - forrás: http://www.homoktovis.extra.hu/tan12.htm

Az Auchan akar (és ha hagyjuk ezt, fog is) parkolót építeni rajta.

Itt láthatóak a képek a területről a homoktövis.extra.hu-n, és részletes leírás is olvasható a terület régóta húzódó kálváriájáról. Az utolsó stádiumban vagyunk!

Íme a "láthatatlan" láp! Ugye mennyire "száraz"!?

 

Bojkottot hirdetek az Auchan áruházlánc ellen! Aki teheti küldjön nekik levelet, hogy fogyasztásával sajnos ennek az élőhelynek az elpusztítását nem tudja támogatni! Ne vásárolj az Auchan-ban és erről küldj levelet is nekik. Már 10%-os együttes forgalomcsökkentés is eredménnyel jár, nem akarnak majd annyira parkolót bővíteni egy "ex lege" védett lápra...

Fogjunk össze!

http://www.mpv-sam.com/img/WhereCanITrainFish.gif

Picture from Ken Sprague

A piros terület az Auchan melletti láp


Zöld területek beépítése Újpest és Dunakeszi között nagyobb térképen való megjelenítése

         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Könyvajánló - Richard Dawkins: A legnagyobb mutatvány

PPJ         2009.10.30.

Dawkins, Richard: A legnagyobb mutatvány - Az evolúció bizonyítékai

Nyitott Könyvműhely, 2009, 460 oldal

Richard Dawkins - Magyarországon a Nyitott Könyvműhely gondozásában megjelenő - új könyvéről beszél.

150 évvel ezelőtti megjelenésekor Charles Darwin főműve, A fajok eredete megrázó erővel hatott kora társadalmára és a vihar máig nem csitult. Miközben az evolúciót a világ vezető tudósai, sőt teológusai ma már egybehangzóan tudományos tényként fogadják el, még mindig több millióan kérdőjelezik meg a helyességét. A legnagyobb mutatványban Richard Dawkins az „intelligens tervezéssel” és azokkal a kreacionista tanokkal száll szembe, amelyek megkérdőjelezik az evolúció tényét.

A világhírű brit tudós új könyvében egy nyomozó szemével vizsgálja a természetes kiválasztás számos példáját, és tárja fel előttünk az evolúció folyamatának részleteit.

A könyv megjelenésének időzítése tökéletes, hiszen korábban soha nem látott mértékű burjánzásnak indultak azok az áltudományos nézetek, amelyek szószólói cáfolni akarják az evolúció elméletét. Dawkins merészen - gyakran ironikusan – száll szembe ezekkel a tudománytalan állításokkal, és miközben sorra veszi őket, szórakoztató bepillantást nyújt a természet világába és annak helyes értelmezésébe. A legnagyobb mutatvány az emberi törzsfejlődés, a biológia, a molekuláris genetika és a mai tudomány más területeit lebilincselő formában mutatják be az olvasónak.

Richard Dawkins angol etológus, evolúciós biológus, népszerű tudományos író. Az Oxfordi Egyetem Faculty of Public Understanding of Science vezetője. A Royal Society tagja. Számos világhírű bestseller szerzője, A legnagyobb mutatvány a 10. könyve. - forrás: Bookline

         11 hozzászólás

Címkék: ajánló videó tudomány evolúció vallás darwin világ természet könyvajánló

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A Gép - a természet rendjének elpusztulása

PPJ         2009.10.30.

... "Én nagyobb, erősebb és gyorsabb vagyok" - mondta a gép...

         szólj hozzá

Címkék: videó tudomány természet gép ember

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ne légy hülye!

PPJ         2009.10.28.

A hülyeség kora című film kapcsán sorra folynak a környezettudatos életmóddal kapcsolatos rendezvények, közösségi vetítések. A film premierjén több ismert ember is megszólalt.
         4 hozzászólás

Címkék: ajánló videó világ válság ökológia fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Nagy-Britannia felülről

PPJ         2009.10.27.

Nincs mit hozzáfűznöm. Nagyon látványos videók, nagyon szép britt angol kiejtés, egy egy komoly téma köré építve, rövid néznivalók hada az iparról, technológiáról, mezőgazdaságról és nemzetről. Íme a gyűjtemény, de berakok ide két ízelítőt is.

         szólj hozzá

Címkék: ajánló videó környezet légifilmezés

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása