Végre! Végre! Végre! Hála (nem Istennek, hanem) a világ két legértelmesebb emberének!

PPJ         2009.10.11.

Forrás: Népszabadság Online

Fogadjátok teljes mértékű elismerésem! Az egyetlen napi sajtóorgánum ami ilyen témákkal egyáltalán foglalkozik!

A cikk említi a klímamenekült kifejezést. Erről az új, magyarországon nem nagyon emlegetett kifejezésről bővebben itt és az ökonépvándorlásról itt.

A családtervezés a leghatékonyabb klímavédelem

 

Minden hét dollár, amit az emberek családtervezésre költenek, egy tonna széndioxidkibocsátás-csökentést eredményez. Ha bármilyen környezetvédelmi technológiával szeretnénk elérni ugyanezt a célt, legalább ötször ennyit kell költenünk - derül ki a London School of Economics kutatóinak tanulmányából.

Menekültekkel megrakott ...

Menekültekkel megrakott bárka Olaszországnál. A nem kívánt népszaporulatból lesznek a gazdasági és klímamenekültek
-

 

A Fewer Emitter, Lower Emissions, Less Cost (Kevesebb kibocsátó, alacsonyabb szennyezés, kisebb költség) című munka kiadója sem "akárki":  az Optimum Population Trust-ot olyan nevek fémjelzik, mint David Attenborough vagy James Lovelock.

Az említett tanulmány rengeteg meggyőző példa és számítás nyomán jut a fenti következtetésre. Kifejti például, hogy az egy anyára jutó születések számának négyszeres növekedése a gyermekhalandóság hússzoros emelkedésével jár, miközben a fejlődő világ nem kívánt népszaporulatából nagy valószínűséggel gazdasági, hadi vagy szexrabszolga lesz - illetve gazdasági, vagy újabban sokszor "klíma-menekült", ami azonban a végeredményt tekintve sokszor az előző három alternatíva valamelyikét is jelenti. A dokumentum megállapításai szerint régóta ismert tény, hogy a széndioxid-kibocsátás szorosan függ a népességszámtól - azzal azonban eddig nem törődtünk, hogy érdemben mérsékelni sem lehet, amíg a népesség robbanásszerűen nő.

A tanulmány arra is rámutat, hogy a népességszám racionális megközelítése globális léptékben pillanatnyilag lehetetlen, mivel a téma vallási okokból tabunak számít. A politikai és vallási vezetők a népszaporulatot még ma is leginkább korlátlanul rendelkezésre álló, ingyenes természeti erőforásnak tekintik.

A szerzők szerint ehelyett a családtervezés emberi jogi megközelítésére kellene helyezni a hangsúlyt. Számításaik szerint minden évben legalább 200 millió olyan nő szeretne fogamzásgátlást használni, aki anyagi okoból nem engedheti meg magának. A Földön a megszülető gyerekek több mint fele az őket nemző párok akarata ellenére jön a világra. Az ENSZ adatai alapján a családtervezés lehetőségének elterjesztése negyedére csökkenthetné a szülők szándéka ellenére született gyermekek számát.

Így 2050-re a hivatalosan prognosztizáltnál félmilliárddal kevesebb, 8,6 milliárd lehetne a világ népessége. A születések számának visszafogásával 34 milliárd tonna széndioxid-kibocsátást lehet elkerülni, 220 milliárd dollár befektetéssel. A ma rendelkezésre álló zöld technológiákkal ugyanennyi kibocsátás-csökkentéshez egy trilliárd dollárra lenne szükség.

A számok magukért beszélnek: egy tonna széndioxid-kibocsátás elkerülésének az ára fogamzásgátlással 7 dollár, a környezetkímélő technológiákkal ennek többszöröse. A szélerőművek tonnánként 24, a naperőművek 51, a széndioxidot tároló széntüzelésű erőművek 57-83, a hibrid járművek 92, az elektromos járművek 131 dollárért tüntetnek el egy tonna széndioxidot.

Az Optimum Population Trust szerint a végkövetkeztetés is egyértelmű: a klímaváltozás elleni küzdelemből kihagyhatatlan a családtervezési lehetőségek biztosítása minden ember számára. Vagyis a napokon belül megkezdődő koppenhágai nemzetközi klímacsúcson (is) kiemelten kell kezelni.

         2 hozzászólás

Címkék: vélemény vallás világ klíma fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Amerika! Ezért szeretünk!

PPJ         2009.10.10.

A legutóbbi tarra vágásos képregényre jött egy komment Jand-tól, aki rávilágított, ez nem képtelenség, ez valóság! Tényleg arra tanítják a fiatalokat, hogy a tarvágás jót tesz a természetnek!

"És hogy mindezt hogy lehet eladni, Joel Bakan "The Corporation" című, magyarul is megjelent könyvéből idézek:

Iskolai programjaikkal pedig saját szemléletüket igyekeznek terjeszteni: a Procter&Gamble Föld-barát programjában például így tanítja a gyerekeket az iskolában:
"A tarvágással az erdő mindenestül eltűnik... tiszta és új élőhelyet teremtve a vadvilágnak. Mi a P&G-nél ezért alkalmazzuk ezt a gazdaságilag és környezetvédelmileg ésszerű megoldást, mert leginkább ez felel meg az élővilágban megfigyelhető természetes folyamatoknak. A tarvágással mellesleg a napfény szabadon eljut a talajszintre, így serkenti a növényzet fejlődését, és táplálékot érlel az állatoknak." [David Shenk: Tomorrow's Classroom Today, 1994]"

Most pedig következzen egy  amerikai kisvideó, ami elmagyarázza a buta, sületlenségeket beszélő, európai klímakonferenciáról hazatért honpolgárának, hogy a CO2 jó, és az a jó ha minél több van belőle! Uramisten, de nagy az Isten állatkertje! Amerika! Nem csalódtam benned!

Sajon Amerika a fenti idézeteket komolyan gondolja, nem viccnek szánta! Most elöljáróban csak annyit a természettudományokban nem annyira jártasak számára: nem, a tarvágás nem tesz jót, és nem, a széndioxid szint emelkedése sincs kedvező hatással a természetre!

         3 hozzászólás

Címkék: amerika videó klíma televízió

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Miért nem vagyunk kapcsolatban a valósággal?

PPJ         2009.10.10.

Forrás: Jankó András és blogja

"Keith Farnish "Time's Up!" (Lejárt az idő) című könyvében összeírt egy tízes listát arról, hogy mik a fő okai, ami miatt a domináns kultúra emberei a valóságtól elszakadva élnek. Ezeket a társadalom vezetői eszközként használják, hogy a jelenlegi struktúrát fenntarthassák."

Én csak a tízes listát kivonatolom, a kifejtés elolvasása már a ti dolgotok. Azért így is elég borzasztó és sokat mondó!

  • Egy: Jutalmazz, ha jó fogyasztók vagyunk
  • Kettő: Hadd érezzük jól magunk triviális dolgokat csinálva
  • Három: Adj korlátolt szabadságot
  • Négy: Add meg a választás illúzióját
  • Öt: Adj nekünk egy Álmot
  • Hat: Használd ki a bizalmunk
  • Hét: Hazudj nekünk
  • Nyolc: Félemlíts meg minket
  • Kilenc: Használj ki minket
  • Tíz: Adj reményt

"Mit lehet tenni? Ezt még részletesebben is kifejtem még, most csak röviden: az egyik legfontosabb dolog az, hogy ezen felsorolt pszichológiai eszközök leleplezésén és aláaknázásán dolgozunk saját életünkben, környezetünkben, vagy akár a tágabb társadalomban egyaránt. Találd meg a kapcsolatot újra a való világgal, törj ki a rendszer által keltett illúziókból. És bár az út nagyon nehéz lesz, ha megdolgozunk érte, és felfedezzük igazi vágyainkat az életben a rengeteg külsőleg belénkdumált áligény mögött, egy szebb életet teremthetünk magunk és környezetünk számára."

         2 hozzászólás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Képregény 58

PPJ         2009.10.10.

http://www.extension.purdue.edu/vanderburgh/horticulture/weird/deforestation.jpg

         2 hozzászólás

Címkék: képregény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Még pénzért sem engedik adásba az Adbustert

PPJ         2009.10.10.

Az Adbusterről már korábban szó volt a blogban, nagyon dícséretes törekvésnek tartom zöld szempontból is az antikulturalizmusukat (ez a szó úgy értelmezenő, hogy a jelenlegi kultúánk elleni, nem pedig a kultúrák léte elleni) és az antiglobalizmusukat. Látogassatok el a honlapjukra, de előtte olvassátok el egyetlen magyar ajánlóját itt nálam.

"We’re continuing our campaign for media democracy with a series of subvertisements aimed at disrupting the promotion of overconsumption and attacking the legitimacy of advertising. We want the right to broadcast these subverts and we’re willing to pay, but the major networks aren’t willing to air them. So far FOX has officially rejected our first spot, COMMERCIAL BREAKERS, and MTV has cut off communication entirely." forrás

Sajnos!

De annyit azért tehetek értetek srácok, hogy kiteszlek titeket egy olyan felületre amit többnyire antikulturális emberek látogatnak. Hátha ennyivel is előrébb lesztek. Sok sikert nektek!

         szólj hozzá

Címkék: ajánló reklám világ televízió adbusters

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása