Napi kép - A.R.C. Óriásplakát

PPJ         2009.09.27.

         6 hozzászólás

Címkék: klíma környezet ökológia napikép fenntarthatóság arc óriásplakát

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Új kampánybeszéd

PPJ         2009.09.27.

Indexen bóklásztam szokás szerint, és az Al Gore és a Google majd legyőzi a klímaváltozást (hihi :D viccesen naív) bejegyzésnél találtam a következő kommentet:

natuck 2009.09.26 19:36:33

"Nemsokára kampány. Képzeljetek el egy ilyen beszédet:

Barátaim/Elvtársak/Polgártársak/Magyarok!
Én örülök a gazdasági válságnak, mert jelentősen csökkent a környezetterhelés. Azon leszek, hogy ne nőjenek az autó eladások, ne aszfaltozzanak le egy tenyérnyi termőföldet se autópályának, se felesleges kütyük gyártásának. El szeretném érni, hogy ne vegyetek semmit használati tárgyat, csak ha a régit már végképp nem lehet megjavítani. El szeretném érni, hogy ne legyen autótok, esetleg csak a szomszéddal közösen egy, és az is legyen minél kisebb. El szeretném érni, hogy ha utaztok, tömegközlekedéssel utazzatok, ne menjetek messzire nyaralni. Azt szeretném, hogy a földeken dolgozzatok, értelmes, egészséges munkát végezve, ne az irodákban tologassátok az aktákat, ne biteket piszkáljatok a számítógépetekben, ne fölösleges kacatokat gyártsatok. Azt szeretném, hogy ne egyetek állati eredetű élelmiszert, mert az rengeteg ivóvizet és földterületet igényel.
Szavazzatok rám!"

Én szavaznék rá. És ön?

         4 hozzászólás

Címkék: vélemény politika világ válság klíma

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Okos a természet

PPJ         2009.09.26.

TÖRZSFEJLŐDÉS

"Pszichiáter barátom mindig mondogatta, az emberiség a törzsfejlődés torz ága, a néhány millió évvel ezelőtti revolúciós agyfejlődés - amikor az agy térfogata két-háromszoro­sára nőtt - nehezen magyarázható. Kutatók ezt ma egy jégkorszak idejére teszik, amikor az agy hűtése hatékonyabbá vált, így a nagyobb agytérfogat hűtése és így optimális működése is megoldható volt. Tudjuk, hova vezetett mindez, meg­nö­ve­kedett agyunkat mi minden rosszra, és természetesen néha jóra is használtuk. Többek között arra is, hogy környezetünket tönkretegyük, és egy újabb melegedési folyamatot indítsunk el. Ez majd kellőképpen csökkenti az agy hűtését, és nincs messze az idő, amikor a melegtől kábán fogunk járkálni, majd lassan-lassan, mint egy túlmelegedett kapcsoló, kiégünk. Okos a természet, védekezik."

Radó Ákos

forrás: Élet és Irodalom

         szólj hozzá

Címkék: ajánló evolúció darwin

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Szarban a világ

PPJ         2009.09.26.

Valami ketyeg a pottyantóban

 

"A kérdéssel foglalkozó tudományos közleményeket olvasgatva nyilvánvalónak tűnik, hogy a fejlett társadalmakban a következő nagy "hulladékbomba" a szennyvíziszap miatt robban. Miután egyre igényesebbek vagyunk a folyók, a tavak és a talajvíz minőségére, egyre kevesebb tisztítatlan szennyvizet engedünk a környezetbe. Emiatt azonban követhetetlen tempóban nő a szinte kezelhetetlen hulladékféleség, a szennyvíziszap mennyisége." forrás - NOL.hu

         szólj hozzá

Címkék: ajánló világ környezet nol szennyvíziszap fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Nem kell!

PPJ         2009.09.26.

Nógrádi erőműterv: zúgolódó polgármesterek

 

"Valóban horror, ami ott van!"

http://static.nol.hu/media/picture/61/11/11/000111161-5303-600f.jpg
Külszíni fejtés nyomai Székvölgypusztánál (fotó: Bozzi Vera)  

 

         szólj hozzá

Címkék: környezet nol erőmű szén

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása