A Dalai Láma véleménye a sertés influenzáról

PPJ         2009.08.08.

Menj a francba! - az élet fénnyel teli oldalán áll (Fotó: Fabrice Coffrini)

A száműzött spirituális vezető az orrspréjével viccelt miután véleményét kérdezték a sertés influenza járványról, amint Svájcban tarott egy stadionban előadást.

A 74 éves Nobel-békedíjas kitüntetett elmondta: bátorítva érzi magát a növekvő összetartás miatt, hogy támogatja a kínai embereket,  és hogy az értelmiség végre bemutatja a tibei ügyeket.

A sajtókonferenciára Svájcban rekült sor, ahol két napos nyilvános tanításokat ad a Buddhizmusról.

A Dalai Láma kifejtette: a nemzetközi közösségnek kutatókat kellen küldenie Tibetbe, hogy alapos betekintést nyerhessenek a tavaji tiltakozások erőszakos elfolytásába.

forrás (és elnézést kérek gyakorlatlan angolról fordításomért)

         szólj hozzá

Címkék: vélemény vallás világ sertés influenza dalai láma

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Válság és vallás - Cikk a friss HVG-ből

PPJ         2009.08.07.

http://skeptically.org/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/beware-dogma-cross.jpg"Az evolucionista pszichológus szemében a vallásos rituálék általános hivalkodása, valamint a rájuk fordított összes idő, pénz, erőfeszítés és önmegtartóztatás a pávián fenekénél is élénkebben jelzik a vallás alkalmazkodóképességét." - Mark Kohn (forrás: Richard Dawkins: Isteni téveszme, 2007, Bp, Nyitott Könyvműhely) 

És hogy ez mennyire így van! Node: az idézet nem véletlenül szerepel eme HVG cikk előtt, ugyanis elég csak behelyettesíteni az evolucionista pszichológus helyére a felvilágosult ökológus-, a vallás szó helyére pedig  a politikát. A főleg jobb oldali politika cikkben említett alkalmazkodóképessége, regressziója a vallásossághoz, csak a vaknak nem mutatja mennyire válságban van minden értéke és mondanivalója. Kár, hogy egy olyan dologhoz próbálnak segítségül fordulni, aminek szintén.

Pedig a szemünk előtt vannak már alternatívák tucatjai, leginkább az ökológiai politika.

  • "A létező szocializmus bukása után a kapitalizmusnak, úgy tűnik, nincs többé alternatívája." -- Így kezdődik ez a könyv, és ezt a tételt cáfolja 16 különböző elképzelést bemutató interjúban, magyarul és németül. Libertárius municipalizmus, részvételi gazdaság, inkluzív demokrácia, bolo'bolo, és az elmaradhatatlan Zapatista jó kormányzat. Mindenképp lesz valami a kapitalizmus után, és ha nem Mad Max vagy a magyar korona szent nemzetiszocializmusa, akkor valami ilyesmi. - Oliver Ressler: Alternatív Gazdaságok, Alternatív Társadalmak - forrás
Tovább is van, mondom még! »          szólj hozzá

Címkék: ajánló vallás hvg válság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

How Different Groups Spend Their Day - The New York Times Article paraphrase

PPJ         2009.08.06.

It's a very interesting diagram, so spectacular, hiding so much information. But since I have seen John Carpenters movie from 1988, called They Live (youtube clip about the most important sequence), I also have a pair of sunglasses, like in the movie.

With the help of a pair of sunglasses, that shows the world as it really is, not in colour, but a black and white parallel world that the sub-conscious has chosen to ignore. With subliminal messages as "OBEY", "CONFORM", "MARRY AND REPRODUCE", "CONSUME", "WATCH TELEVISION" and "SLEEP".

So here it is, what I think!

 

         szólj hozzá

Címkék: vélemény amerika világ

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Kalandra fel!

PPJ         2009.08.05.

http://awesome.good.is/transparency/web/0905/trans0509throughthegyre.jpg

Vár a felfedezni váró tudomány, izgató rejtély és emésztő kétely. Na? Na? Vajon tényleg mi hoztuk létre? Tényleg ártalmas? Jé, műanyag palackok! Öl? Ez képes ölni? Toxinok? Nofene, mi jöhet még?...

Ez 2009 Beagle-je, de nem a külön utakon elvolválódottság miatti diverzitást fog felfedezni, hanem az ember által létrehozott halál és pusztítás legszerteágazóbb formáit.

Wikipédia

Videó

Kép 

Az persze egy nagyon érdekes kérdés, hogy miért nincs a wikipédiának, a google-nek, vagy az egész internetnek(!) egyetlen felülnézeti, vagy valós pozíciót bemutató képe, de ha tudományos kutatás céljából elindult két hajó a TENGEREN (ez nem egy határok nélküli NASA űrkutatás :D), akkor ez bizonyos, hogy nem mítosz!

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény ajánló tudomány természet szemét környezet csendes óceán

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása