Képregény 37

PPJ         2009.05.03.

És ha már Helyszínelők, akkor mit is ír erről a sorozatról, valamint a pornográfiáról és biopolitikáról György Péter?!

Egyébkéntmegamúgymeg nem igaza van a rajzolónak?

http://www.sg.hu/forumkepek/2009_04/4271.jpg

         szólj hozzá

Címkék: csi györgy péter képregény sertés influenza biopolitika

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A Végjáték premisszái

PPJ         2009.05.03.

Az előbbi posztban bemutatott TITOK (Tevékeny Ifjak a Természet Oltalmáért és a Közösségért) közösség weboldaláról szemezgetve íme egy nem mindennapi írás: A Végjáték Premisszái. Derrick Jensen az író és Jankó András fordította (köszönjük!) le magyarra.

Igaznak tűnhet a vád a zöldségek felé, hogy csak problémafeltárnak, századszorra is kifejtenek, semmi konkrét újat a gyakorlatban nem mutatnak. De ne higgyünk az ilyen vádaknak. (Véleményem szerint addig még nem lehet megnyugodni amíg még ezek az információk sem jutottak el az emberiség nagyjának tudatába!) Még csak meg se fontoljuk, hogy van-e alapja. Csupán körbe kell nézni mennyi fiatal kezd felismerésre jutni, mennyien kezdik életüket a város helyett a természettel harmóniában élni, számos ökofalut alapítottak, ahol a környezettudatos életmódot szinte ingyen a táborokban a fenekünk alá tolják tanítják. Alternatív, lokális és közösségi  megoldássokkal is tele van az összes valamire való civil szervezet! Hadd ne mondjam kik és milyen módon akarják mindezek megvalósulását mégis akadályozni!

"Azért nevezi könyve logikájának gerincét képező állításait premisszáknak (előfeltevés), mert ezekből kiindulva következtet, és bár sok rengeteg példát ad maguknak a premisszáknak az illusztrálására is, de az azokról való döntést az olvasóra bízza."

Ajánlónak itt az első három, utánna a tovább gombra kattintva lehet a forrásoldalon elolvasni.

"Első premissza: A civilizáció nem fenntartható, és sose lehet az. Ez különösen igaz az ipari civilizációra.

Második premissza: A hagyományos közösségek ritkán engedik át vagy adják el önszántukból a közösségük alapját jelentő erőforrásokat, amíg a közösségüket fel nem bomlasztják. Ezenkívül nem hajlandók hagyni, hogy más erőforrások – arany, olaj stb. – kitermelése érdekében kárt tegyenek a földjeikben. Ebből következik, hogy aki igényt tart az erőforrásokra, annak minden tőle telhetőt meg kell tennie a hagyományos közösségek szétrombolásához.

Harmadik premissza: Az életmódunk – az ipari civilizáció – alapja és előfeltétele az állandó és széleskörű erőszak, ami nélkül nagyon gyorsan összeomlana."

- Tovább olvasom...

Jankó - mivel ezek premisszák, azaz előfeltevések - cikksorozatot indított, melyben személyesen véleményezi és fejti ki az egyes pontokat.

Az első premisszáé itt is van.

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény ajánló természet ökológia fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Ahogy Ég a Világ - Képregényfordítás magyarra

PPJ         2009.05.03.

http://kornyklub.jand.info/images/atwb/atwbf.jpg

Jankó András a Szegedi Tudományegyetemen tanul és időt, energiát nem sajnálva egy zöld kisközösség alapítója, több híres külföldi zöld gondolkodó írásának magyar fordítója, az Ahogy Ég a Világ képrgény magyarra fordítása is az ő vérverítékes munkája. Sok-sok köszönet érte minden magyar zöld és nem zöld - valamint a képregény hatására a jövőben zölddé váló - nevében!!! Itt olvasható. Jó szórakozást, hasizmokat előtte edzeni tessenek!

"Derrick Jensen & Stephanie McMillan: Ahogy Ég a Világ - 50 egyszerű dolog, amit megtéve tagadásban maradhatsz.

 

Az USA kormánya űrből jött robotoknak engedélyt ad a bolygó felfalására aranytéglákért cserébe. Egy félszemű nyúl megmenti barátait egy nagyvállalat állatkísérlet-laboratóriumából. És két kislány felfedezi a titkot a világ megmentésére mindkét ellenségétől (és ez nem az energiagazdaságos izzók vagy a biodízel)... Az Ahogy Ég a Világ egy roppant szórakoztató és szemfelnyitó történet arról, hogy állítsuk meg az élővilág pusztítását mielőtt még túl késő lenne."

 

         2 hozzászólás

Címkék: ajánló képregény titok tudományegyetem szegedi jankó andrás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Szemezgetés egy fotoshop-művésztől

PPJ         2009.05.02.

Kizárólag természet/ környezet/ ipari mezőgazdaág témában, mert abból is van pár  kritika tőle. Rég volt már fotós poszt, a spottr-t böngészve pedig a kerékpáros kép egyből megragadott (friss még a Critical Mass élményem).

Koen Demuynck Belgiumban él, képei megragadják a figyelmet, szépen komponáltak, mesterien utómunkázottak, tulajdonképpen itt a fotó csupán alapanyag, hogy ne digitálisan kelljen megrajzolni. Elsősorban tehát photoshop-művész. Ütős alkotásai arcátlanok, szemérmetlenek, a valóságtól humorosan elrugaszkadóak, néhol csípősek.

Tovább is van, mondom még! »          szólj hozzá

Címkék: fotók

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

VLSGKMMNKTR

PPJ         2009.05.02.

A válságkommunikátorok köztünk vannak. Sokféle van belőlük. Van "Zöld" is (de ez álca!). Van ál-ál zöld is. Mindegy. A lényeg, hogy megtudjátok kik azok a válságkommunikátorok. Ehhez vesszük alapul az MKKP zseniális szövegét. Halljátok szavam: ne nézzetek televíziót, ne hallgassatok rádiót, ne olvassatok újságot, mert válságkommunikátorokkal van tele és állandóan. KATT A KÉPRE! (Itt az eredeti, és ez a forrás, csak olvashatóbbá formáztam.)

Ha már válság, akkor az igazi nem ott van ahol mutatják. Az csak egy okozat. A valódi ok valahol a természet és környezet irányban található.

         4 hozzászólás

Címkék: kép válság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása