Na végre: Hír TV is... 2. rész

PPJ         2009.04.04.

http://www.hirtv.hu/_i/logo.gif

Utolsó óra? - Zöld övezet (videó)

"Fogyó energiakészletek, válságok, éhínségek. Kutatók szerint csupán évek kérdése, és az erőforrások zsugorodása miatt összeomlanak a jelenlegi társadalmak. Meddig elegendőek még a rendelkezésre álló energiakészletek? Valóban az utolsó órában vagyunk?"

Mindezekhez csupán egy barátom mejegyzése párosítható kitűnően: "Mindenki azt mondja, felgyorsultak a világ, pörögnek a dolgok. Hát majd mi teszünk róla, hogy lelassuljon!"

         5 hozzászólás

Címkék: vélemény video tudomány hír tv világ válság természet természetvédelem környezet ökológia hetesi

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Az új reneszánsz

PPJ         2009.04.04.

Pacsker: Naprenszer Becsillanás

"Az, hogy képtelen vagyok önöknek lefesteni a jövőt, még nem jelenti azt, hogy önök elhagyatott parafadugóként sodródnak a történelem zavaros hullámain. Önök közül mindenki abban a helyzetben van, mint Galilei, amikor nem éppen finomkodva közölték vele, hogy tartsa a száját azzal kapcsolatban, hogy a Föld mozog a Nap körül. A római inkvizíció úriembereinek szemében a Föld Nap körüli mozgása gonosz hazugság volt, amelyet kötelességük volt eltitkolni – és el is tudták titkolni. De a tárgyalás végeztével hallották, hogy Galilei ezt motyogja: „És mégis mozog!"" - szépen példázott idézet az ajánlott szövegből, melyet teljes egészében saját erejéből lefordított nekünk, magyaroknak egy kedves fiatalember.

         szólj hozzá

Címkék: ajánló tudomány zöld válság természet klíma természetvédelem környezet ökológia bioszféra fenntarthatóság izmael daniel quinn

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Képregény 26

PPJ         2009.04.03.

http://www.polyp.org.uk/cartoons/environment/polyp_cartoon_SUV_Carbon_Offset.jpg

         szólj hozzá

Címkék: képregény polyp

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Hit és basszus

PPJ         2009.04.03.

Alább olyan szösszeneteket gyűjtöttem, amik jól példázzák, miért gondolom, hogy a vallás vicces. MERT egy nagy DÁRENBÉSZ buli az egész és a pap az MC! Azt hiszem, tudom kitkől fogok x-elgetést tanulni... Szálljon meg titeket is a jó Isten!

         szólj hozzá

Címkék: video kritika vallás egyház ateizmus

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Megújuló források - nem (csak) ábránd

PPJ         2009.04.03.

Pacsker: Csukd be! avagy ne a Földet fűtsd...

 

A környezetvédők kritizálják a magyar energiarendszer átállításának botladozásait. A világ - az emelkedő olajárak, a fogyatkozó fosszilisenergia-készletek, a felhasználásukkal együtt járó környezetszennyezés, és nem utolsósorban a gazdasági világválság miatt - mindinkább a megújuló energiaforrások felé fordul. A folyamatot (vagyis inkább az átállás magyar gyakorlatát) ugyanakkor még azok is kritizálják, akik a fordulatot a leginkább szorgalmazták: a környezetvédők.

Tovább olvasom ezt az érdekesnek ígérkező hírt...

         2 hozzászólás

Címkék: ajánló természet környezet fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása