Amerika! Ezért szeretünk!

PPJ         2009.10.10.

A legutóbbi tarra vágásos képregényre jött egy komment Jand-tól, aki rávilágított, ez nem képtelenség, ez valóság! Tényleg arra tanítják a fiatalokat, hogy a tarvágás jót tesz a természetnek!

"És hogy mindezt hogy lehet eladni, Joel Bakan "The Corporation" című, magyarul is megjelent könyvéből idézek:

Iskolai programjaikkal pedig saját szemléletüket igyekeznek terjeszteni: a Procter&Gamble Föld-barát programjában például így tanítja a gyerekeket az iskolában:
"A tarvágással az erdő mindenestül eltűnik... tiszta és új élőhelyet teremtve a vadvilágnak. Mi a P&G-nél ezért alkalmazzuk ezt a gazdaságilag és környezetvédelmileg ésszerű megoldást, mert leginkább ez felel meg az élővilágban megfigyelhető természetes folyamatoknak. A tarvágással mellesleg a napfény szabadon eljut a talajszintre, így serkenti a növényzet fejlődését, és táplálékot érlel az állatoknak." [David Shenk: Tomorrow's Classroom Today, 1994]"

Most pedig következzen egy  amerikai kisvideó, ami elmagyarázza a buta, sületlenségeket beszélő, európai klímakonferenciáról hazatért honpolgárának, hogy a CO2 jó, és az a jó ha minél több van belőle! Uramisten, de nagy az Isten állatkertje! Amerika! Nem csalódtam benned!

Sajon Amerika a fenti idézeteket komolyan gondolja, nem viccnek szánta! Most elöljáróban csak annyit a természettudományokban nem annyira jártasak számára: nem, a tarvágás nem tesz jót, és nem, a széndioxid szint emelkedése sincs kedvező hatással a természetre!

         3 hozzászólás

Címkék: amerika videó klíma televízió

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr101440332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2009.10.12. 20:32:37

ezt nem hiszem el!
a sötétség birodalma-e?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.13. 00:49:02

@Pacsker:

Csak az a baj, hogy nem marad helyben. Mint a rák, terjed. Érdeke, hogy terjedjen. Örökké akar élni. Ez a rákkal a baj. Nem fogadja el az élet körforgását és vele a halált és a születést.

 
 
süti beállítások módosítása