Vezércikkünk jelent meg az Agrofórumban

PPJ         2009.05.01.

A talajok professzora, mondhatnám mindentudója Pacsutáné Prof. Dr. Biró Borbála, azaz "anyu", aki szeret és támogat. Jobban preferálom az ilyen megjelenést, mint a tudósok publikációs listáját bővítő túlságosan szakmaiakat. A tudós, doki, prof nem véletlenül lett az, aki. Ezek után csakis a nép szolgálatában szabad ezt a tudást felhasználni, mert azt tapasztaltam az egyetemi évek alatt és egyéb tudós körökben, hogy a gyakorlatba átültetés és tájékoztatás helyett rákapnak arra az idegtépő versenyre, hogy kinek nagyobb a szakmai publikációs mutatója. Nem az index és referenciaszámok nézegetésével kéne törődni, hanem pontosan ilyen (szerintem közember számára is érthető) eredményeket közölni, minél több emberhez eljuttatni.

Ami még nyomja a csőröm: a hallgatás. Nagytudású emberek, egyetemi tanárok, doktorok és professzorok, a tapasztalatok tárházai, az igazság objektív tudósai képesek holmi szakmai etikának hódolva hallgatni. Ilyen módon nem derül teháthát ki, hogy melyik multi milyen turpiszságot csinált:

  • felbecsülhetetlen olajkárokozás, félválról vett benzin beszivárgás lyukas tartályból - környezeti elemek védelme óra
  • a fűszernövényeket radioaktív sugárral kezelik csomagolás előtt, hogy ne legyen semmi "kellemetlen" benne - ez volt az a pont amikor saját fűszernövénykert létrehozását terveztem meg
  • miket mond részegen a Nestlé gyár igazgatója - egy meghívásos újságíró vendék a tölgy klub egy délutánján,
  • melyik supermarket hogyan tesz a környezet védett és fokozottan védet természeti értékei ellen az építéskor, és hogyan próbálják meg elsimítani - természetvédelmi biológia óra
  • stb...

Kérem szépen! Radikálisan mondják ki amit tudnak, vessék analóg vagy digitális módon adathordozó felületek százaira, nyilatkozzanak, hozzák fel példaként a nagyelőadók diákok százaival teletömött termeiben! Tudjuk meg az igazat minden diszciplínából!

Katt a nagy mérethez.

         szólj hozzá

Címkék: élet tudomány környezet talaj vezércikk agrofórum talajvédelem

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

http://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr141096782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.