10 praktika a városi túléléshez

PPJ         2009.03.23.

Kerülj beljebb a megtekintéshez!

Pacsker: .1.    A sál nem csupán szép kiegészítő de hasznos kellék is a mindennapi ólommérgezések ellen.
2.    A hangos direkt köhögés, nem engedi lejutni a tüdő hörgőcskéibe a cigifüstöt és valóban kellő hangosság esetén a tömeg egyetértését, és a füstöt kifújó szégyenérzetét is elérjük.
3.    Ha zene szól a füledben, ritmusra lépve könnyebb, a heverő ürülékeket és terpeszkedő ammóniaszagú tócsákat kerülgetni.
4.    Ital: Mindig legyen nálad víz. Kifejtem. Mindig legyen nálad VÍZ. Ez azt jelenti, hogy márka és klórmentes is egyben. Tehát nem is hormonokkal teli csapvíz és nem is márkák által birtokolt közkincs. Sokan nem veszik észre, hogy hiába vizet vesznek üdítők helyett, mi áll a címkén? Coca cola beverages. Ugyanazt a vackot veszed ugyanattól a cégtől. A fogyasztás: szavazás. Én a tiszta forrásvízre szavazok, még ha kannákkal hozatom - mondjuk Komáromból - is!Pacsker: Miami beach
5.    Élelem: Annyi patriotizmus lehet bennünk, hogy a pékség- és gyorsétkezde franchise-ok támogatása helyett, a szabolcsi almatermelőkön segítünk. Egy-két alma mindig jól jön éhségűzőnek, legalább nem 2-3 forintért kell leadniuk a gazdáknak lé-almának.
6.    Mielőtt közeledik a baj, vegyél nagy levegőt! Mit tartok bajok forrásának? Olyan járművet, amiről messziről látszik, hogy kenőpénzzel kapott zöldkártyát. A BKV régi buszait. Mielőtt leszállnál: nagy levegő, és ha elhagytad a buszt messzebbre, akkor kifúj, majd beszív. Ha normálisan veszel levegőt, akkor tele megy a tüdőd mérgező gázokkal, amik felfelé áramlanak a függőleges busztest oldalán.
7.    Jó, ha van nálad filc és festékspray: a plakátok feltörése (hacking) egyre elfogadottabb, a tér többé nem megvásárolt felületek Pacsker: Bizonykollázsa, hanem a köz tulajdona.
8.    Találj ki saját matricát. Legyen egy saját figurád, jótevő mondatod, saját környezetvédelmi honlapod címének matricája: Ragassz! Inkább, mint még egy sor szemhéjpúder reklám.
9.    A kesztyű viszont nem lényeges: hogy tud edződni az immunrendszer, ha nem kerül kapcsolatba egy csomó kórokozóval? Viszont megfontolandó az, hogy a kezünket - az utca piszkától - inkább a természet hívószava előtt mossuk meg, mintsem ahogy szoktuk: utána.
10.    Nem ostobaság kapaszkodni a járműveken: tényleg.

         szólj hozzá

Címkék: praktika város túlélés

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr171020816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása