Évszakok rezervátuma? Tanítsanak ökológiát a művészeknek!

PPJ         2009.02.20.

 

 Lehet, hogy csak nekem futott ez végig a gerincvelő folyadékomon, de: http://www.kitchenbudapest.hu/hu/node/520

 Szerintem, ha a jövő egyik kisgyereke rájön, hogy az ükapja gumigyárától tűnt el egy évszak, és most a gyermek apja egy ilyen gömbbel szúrja ki a szemét akkor menten rituálisan végez az egész családfájával.

 

 

 


Reservoir of Seasons from Gina Haraszti on Vimeo.

 

(„Tavasszal születő szerelmek és tomboló hormonok” – Egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy a „művészek” nagyot akarnak mondani. Sajnos le kell, hogy lombozzalak titeket: az összes TV reklám és költői vers téves ezt illetően. Tudományos tény, hogy ősszel „tombolnak a hormonok”. De ez a mű kritikáját illetően lényegtelen. )

 

 Amennyiben pont, az a gömb célja, hogy felkeltse az emberekben azt a megdöbbenést, amit akkor tapasztalnak, ha már csak egy ilyen rezervátumban „érezhetik” az évszakok csodáit – úgy, én elnézést kérek a művészektől.

De nekem úgy tűnik, hogy ők csak a munkájukat akarják végezni: „művészkedni”. Inkább kössék magukat fákhoz…

„A kérdés az, vajon eltűnhet-e teljesen ez a két évszak? És, ha igen: hogyan tudjuk megmenteni, és megmutatni a tavaszra és őszre legjellemzőbb érzéseket, illatokat, hangokat, színeket azoknak az embereknek, akik sosem tapasztaltak hasonlót.”

Köszönjük, hogy már azon agyaltok, mi lesz, ha eltűnik, nem pedig annak a lehetőségét latolgatjátok: HOGYAN KÉNE VÁLTOZTATNI?!

 

Ahogy Daniel Quinn mondja:

"Az Izmael megmutatta nekünk: hogyan lettek ilyenek a dolgok.
A civilizációnkkal nem „valami baj van”, hanem alapjaiban, a lényegét tekintve hibás.
A B története bebizonyítja, hogy a világot nem régi gondolkodásmódú emberek fogják megmenteni új programokkal – ha a világ egyáltalán megmenekül –, hanem új gondolkodásmódú emberek programok nélkül.
Röviden: van egy jó meg egy rossz hír.
A rossz az, hogy az emberiség ezen az úton haladva szükségszerûen elpusztul.
A jó hír az, hogy az útról való letéréshez nem emberi természetünket kell megváltoztatni (ami lehetetlen), hanem csupán a kultúránkat, ami lehetséges. Nem egyszerû, nem garantált a siker – a lehetõség azonban adott.
Ha egyáltalán meg tud menekülni a világ, akkor az nem az egyes tüneteket csillapítani akaró egyes programok eredménye lesz, hanem egy globális szemléletváltozás eredménye. A globális szemléletváltozás pedig az egyes emberek szemléletváltozásával kezdõdik.

A TE szemléletváltozásoddal!"

 

 

         szólj hozzá

Címkék: budapest művészet természet környezet évszakok bioszféra kitchen

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr42954650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása